Prisma Västra Götaland

Kulturarvsdagen

6 sep 2019

Vill du vara med och lyfta fram det lokala kulturarvet? Välkommen att medverka under Kulturarvsdagen – den nationella temadagen som ska bidra till att lyfta fram lokala kulturarv och kulturmiljöer runt om i Sverige. I år infaller temadagen söndagen den 8 september, men det går även bra att delta med aktiviteter redan under fredag och lördag, den 6 och 7 september, så att så många besökare som möjligt får tillfälle att uppleva kulturarvet. Ni väljer själva om ni vill delta en, två eller tre dagar.

Årets tema
Temat 2019 är ”Konst och underhållning” och handlar om att lyfta fram fenomen och företeelser inom allt från konsthantverk, litteratur, levande rollspel, cirkuskonst, scen- och bildkonst till dans och idrottsevenemang. Konst och underhållning ingår i de flesta av livets skeenden och för människor samman. Det finns förstås utrymme att vara kreativ och anpassa temat till din verksamhet. Låt dig inspireras!

Vem kan delta?
Alla som kan erbjuda allmänheten ett arrangemang med fokus mot kulturarv och kulturmiljöer är välkomna att delta. Såväl museer, organisationer och företag som privatpersoner. Förra året deltog 350 arrangemang i hela Sverige. Var med du också!

Hur deltar jag?
Konkret kan det handla om att ha en guidning eller visning, ett föredrag, en tävling eller kanske ett öppet hus. Samarbeta gärna med andra i närområdet. Fler tips hittar du på vår webbplats. Det kostar inget att vara arrangör. Alla medverkande arrangemang presenteras landskapsvis på Kulturarvsdagens webbplats www.raa.se/kulturarvsdagen.

Läs mer i inbjudan för arrangörer. Eller gå direkt till anmälningsformuläret! Anmälan görs senast den 30 juni.