Prisma Västra Götaland

Digitala upplevelser

Ta del av olika former av digitala guider, lyssna på inspelade visningar, eller ta del av livestreamade guidningar av besöksmålen här nedan.

Har ni förslag på upplevelser som skulle höra hemma här? Hör gärna av er till oss!

Göteborgs Stadsmuseum
Digiseum- Upplev stadsmuseet digitalt med bland annat videoserier, podcast och stadsvandringar.
https://goteborgsstadsmuseum.se/besoka-museet/digiseum

Mölndals stadsmuseum
Det finns mycket att ta del av om Mölndals historia även om du inte kan besöka museet. Bland annat webbutställningar och annat spännande material på Digitalt museum, ett matigt föredrag på Youtube kopplat till den aktuella utställningen ”Mat – i nöd och lust” eller den digitala vandring ”ENTER Mölndal” på två olika platser i kommunen.
https://www.molndal.se/molndals-stadsmuseum/att-gora/utforska-online-eller-utomhus.html

Radiomuseet i Göteborg
Museet kan besökas digitalt via 360 graders panoramor som täcker hela museet, gå en guidad vandring och lyssna på audioguider. På museets hemsida kan man också söka i deras databaser över museets samlingar, biblioteket med radiottaratur och en samling av 78-varvskivor. Museet går att besöka via hemsidan eller via appen Radiomuseet i Göteborg.
https://wordpress.radiomuseet.se/
https://play.google.com/store/apps/details?id=appinventor.ai_viktor_ohlsson.Radiomuseet

Textilmuseet
Följ med på en guidad tur i den internationella utställningen Gianni Versace Retrospective (visas t.o.m. 16 augusti) och lär dig mer om några av museets textilmaskiner på Textilmuseets sida Digitalt besök.
https://textilmuseet.se/besokmuseet/digitaltbesok.4.227fcd6b171ac20b9ed11ce6.html

Maritiman
På Maritimans hemsida finns det mycket att läsa, se och uppleva i väntan på att anläggningen och alla fartygen skall öppna igen. Lyssna på deras audioguide som finns tillgänglig på flera språk.
https://www.maritiman.se/dagens-aktiviteter/ladda-ner-var-audioguide

Digitalt Museum
Här kan vi ta del av flera olika museum och deras utställningar och samlingar. Stora delar av samlingarna har aldrig tidigare visats. Digitalt Museum finns även i Norge.
https://digitaltmuseum.se/

Tumba Bruksmuseum
Tumba Bruksmuseum om att de kommer anordna ”Kaffepausvisning för seniorer” torsdagar kl. 11. Där gör de nedslag i Tumba bruks historia. Hur var det att leva och arbeta på Sveriges sedelpappersbruk? De skräddarsyr även digitala visningar för äldreboenden och SFI klasser.
https://www.tumbabruksmuseum.se/besok-museet-digitalt/

Sala Silvergruva
Sala Silvergruva arrangerar livestreamade visningar i sina sociala medier. Följ med på en guidad visning från soffan.
https://www.facebook.com/salasilvergruvfa/

Trollhättan stad
Upplev tio försvunna byggnader i staden med deras stadsvandrings-app.
https://www.trollhattan.se/startsida/uppleva-och-gora/kultur/kulturhistoria-kulturarv/historisk-stadsvandring-med-ar-app/