Industrimuseer NAV

Besök levande och unika industrihistoriska miljöer

I Västra Götaland finns över hundra arbetslivsmuseer och besöksmål med stor bredd och djup kunskap. Många har ett omfattande program med visningar och prova på aktiviteter, andra öppnar bara efter överenskommelse. På NAV-kartan som länkas här nedan hittar du öppettider och mer information.

Flera av arbetslivsmuseerna och besöksmål deltar också på denna webbsida med fantastiska berättelser och nedslag från deras verksamhet.

På arbetslivsmuseerna levandegörs historien! Arbetslivsmuseerna drivs av föreningar och eldsjälar som engagerar sig för att bevara och gestalta kunskaper och minnen från en arbetsplats eller en unik miljö. Välkomna att besöka dessa entusiaster i spännande miljöer runt om i Västra Götaland.

Föreningen NAV-industrihistoria och arbetslivsmuseer i Väst arbetar för att främja det ideella arbete som bidrar till det starka kulturlivet i Västra Götaland med en myllrande mångfald av museer.

Det finns flera andra museer i Västsverige, både kommunala, regionala och privata, som också bidrar till berättelsen om industrialismen. Även dessa får du tips om via Prisma.

Klicka på länken här för att ta del av NAV-kartan (öppnas i nytt fönster).