Prisma Västra Götaland

Vill du bli bättre på att förmedla en berättelse? Kurs i interpretation

17 feb 2020
Forsviks bruk

Alla som försöker förmedla kunskap till en grupp vet att det är minst lika viktigt hur man berättar som vad man berättar. Att få en grupps uppmärksamhet och skapa intresse är en konst – men det finns verktyg för att lära sig det. Metodiken för att förstärka en upplevelse och skapa intresse och lärande hos deltagarna kallas interpretation.

Prisma Västra Götaland anordnar en fortbildning i Interpretation för ingående organisationer och föreningar vintern 2020. Anledningen är att en duktig guide/berättare kan vara det som gör en upplevelse av en plats så unik att man tipsar andra om att åka dit. Interpretation är därför ett sätt att stärka kulturarvsturismen i Västra Götaland.

Under kursen kommer våra kursledare att varva teori och praktik och du kommer att få möjlighet att direkt praktisera dina kunskaper. Det kommer också att vara en hemläxa inlagd i kursen.

Kursen omfattar fem dagar och är uppdelad i två delar.

17-19 februari och 26-27 mars 2020

Vi kommer att vara i Forsvik, Karlsborgs kommun.

Vi kommer att bo på vandrarhem, men det är möjligt att åka hem över natten för den som vill.

Kursen är avgiftsfri men deltagare får själv via sin organisation stå för resa, logi och middag. Cirka 1200 kr

Anmälningstiden har gått ut, men det finns platser kvar. Anmäl dig dig snarast till jessica.bergstrom@vgregion.se

Det finns totalt 20 platser i denna första omgång. Vi är måna om att ni som deltar är engagerade och intresserade av att sprida era kunskaper vidare i era organisationer, föreningar och nätverk. Vi vill därför att ni med några korta rader beskriver er själva och varför ni vill delta i utbildningen.

Vi ser framför oss en bra mix av deltagare från regionala museer, kommunala museer och föreningar. Hälften av platserna är reserverade för deltagare från föreningar.

Kursledare är certifierade utbildare från SLU Centrum för naturvägledning.

Kursen följer den internationella standarden som utarbetats av Interpret Europe.