En riskfylld sport

Skaras speedwaysförare  Bo Håkansson

Naturligtvis hände det olyckor, sporten är ju inte den mest skonsamma när olyckan är framme. Motorcyklarna körs utan bromsar och det är full fart med många förare som ska få plats i kurvorna. Vid ett tillfälle i Tyskland kunde det gått riktigt illa. I första kurvan efter starten körde Bosse omkull och fick cykeln över sig. Det blev transport till Cuxhaven, men där ville han inte ligga kvar utan följde med hem. Med facit i handen skulle han naturligtvis legat kvar, han var illa skadad. I personbilen blev han skjutsad hem av sina kamrater. Bosse hade troligtvis gott läkkött för veckan efter olyckan körde han Kyrketorpsloppet utanför Skövde, men än idag minns han att kroppen inte var helt smärtfri.

I heatet innan olyckan slog Bosse banrekordet. Ofta hade Bosse med sig sällskap av motorintresserade från Skaraborg på sina resor till tävlingsbanorna. Pappa Elis var också med på resorna till och från och hurrade samt coachade sin son.

Två gånger i karriären har Bosse varit ute för olyckor, den ena gången i Tyskland och den andra i Hammarby. Då blev det också ambulans, men han var snart på benen igen. Enligt Bosse har han haft tur, han har litat på sin förmåga att hitta andra vägar än att trängas ihop med andra förare.