Sista loppen och andra rundor

Skaras speedwaysförare  Bo Håkansson

År 2007 tog Bosse fram sin tävlings-mc för sista loppet, det var ett veteranheat på Kyrketorp och då körde han för sista gången.

Kyrketorpsloppet var en tävling som under många år genomfördes på Kristi Himmelfärdsdagen. Publiken kom långväga ifrån. Banan byggdes 1946 på Pansarregementets mark. Ursprungligen var det meningen att banan skulle blivit 1000 meter men den blev 774 meter mätt en meter från innerkanten . Banbredd 9,5 meter. Den består av två kurvor med olika radie en med radie 65 meter och en med 50 meter Raksträckorna mellan är 200 meter. 1947 hade en del arbete med banan gjorts, banbredden ökats till 10 meter samt 800 meter i banans mitt.

Nu står några tävlingscyklar i garaget och en av dem en Suecia mc 500 cc som Bosse kört mc-rallyt Skåne runt under 10 år. I denna tävling fick endast veterancyklar delta.

Tidigare hade Bosse även en BMW-mc från 1963 med sidovagn, denna köpte han för en mindre peng och restaurerade upp och under de många åren som Bosse ägde den stegen den bra i värde. Motorcykeln med sidovagnen var och förblev en familjecykel, det hände att frun Anita eller någon av pojkarna åkte med. En semestertripp med Anita som skulle gå till Tyskland fortsatte till Venedig.