Läroverket

Bankdirektören som åkte berg och dalbana

Student Leif Nordh, år 1957 - han var den förste i släkten som tog studenten.

Bankdirektören som åkte berg och dalbana

Hela familjen Nordh, stolta föräldrar med barnen som alla tagit studenten.

Hösten 1954 började Leif på allmänna linjen. Efter någon månad, december 1954, åkte ett av vittnena i "tårtstölden" fast för penningstöld. Han erkände då att Leif inte var skyldig till den tidigare händelsen. Leif drog fördel av erkännandet, han kom att agera lite
som en martyr under en tid och fick även höga betyg som kompensation. En av de lärare som tidigare försökt övertala Leif att erkänna och förtalat honom bad om ursäkt och de blev goda vänner under många år. Läraren avled år 2019.

Som 20-åring tog Leif studenten 16 maj 1957,  han var den första av alla i släkten som tagit denna examen vilket var en stor händelse. Vid skolavslutningen delades två premier ut. Ett pris till bästa elev med bästa betyg och ett till bästa idrottsmannen - silverskölden. Leif fick silverskölden.

Nu var målet för Leif att bli gymnastiklärare och siktet var inställt. Inträdeskraven till gymnastiklärareutbildning hade under tiden ändrats. Den kände idrottsstjärnan Sven Tumba och prinsessan Birgitta hade påverkat många unga att söka till utbildningen. Sven Tumba var idol inom bl.a ishockey och prinsessan Birgitta var idrottsintresserad och utbildad till gymnastikdirektör. Prinsessan och Tumba hade vid denna tid en uppmärksammad romans. 

Antagningspoängen kom då att bli orealistiskt höga och konkurrensen stor. Utbildningen blev därmed inte av för Leif och hans yrkesbana inom idrotten grusades.