Nedtrappning av bageriet

Den glade bagaren

Under flera år har Gustafssons Bageri trappat ner på produktionen, de tre som arbetar i bageriet har en medelålder på 71 år. Olle kommer att fylla 80 år, sonen Anders 55 och Göran som är konditor 68 år. 

Verksamheten fungerar som bäst nu, alla gör sitt och har stora kunskaper från arbetet i bageriet. Personalen löser de ledigheter som krävs och allt flyter på som aldrig förr. Det har aldrig varit roligare att gå till jobbet än nu, säger Olle. 

Det finns inga planer på att sälja verksamheten till annan ägare. När tiden är inne kommer verksamheten att upphöra. Idag finns endast två bagerier med konditori och servering i Skara. När Gustafssons upphör finns troligtvis bara ett. En sorg för de kunder som njutit av det goda brödet från Gustafssons under alla år.

Den glade bagar´n är en titel som passar bra in på Olle Gustafsson som fortfarande knådar sin deg varje dag i bageriet och trivs som fisken i vattnet. I bageriet tänds arbetslamporna kl. 02.00 och även 03.00 på natten, då de flesta ännu ligger i sina sängar och till frukosten kan få nybakat bröd från Gustafssons.