Konkurrens inom bagerinäringen

Den glade bagaren

Under åren som Gustafssons Bageri varit igång har det funnits flera bagerier med konditorier i Skara, bl.a Sockerbagar´n och Nockes. Mellan bagerierna upplevdes ingen konkurrens,  man var kollegor och även privata vänner, enligt Olle. Det fanns en tyst överneskommelse att aldrig konkurrera med priserna utan endast med kvalitén. Att konkurrera ut varandra och dumpa priserna gynnade bara kunderna. Det kunde också innebära att något eller några bageri skulle upphöra. 

Att bake-off brödet skulle bli den största konkurrenten kunde aldrig Olle tro. Ett bröd som bakas hemma och endast duger när det är nybakat. Överblivet bröd duger inte som bröd dagen efter. I dessa dagar när allt prat om mat-svinn förekommer så får vi se hur detta brödet kommer att överleva, säger Olle. 

Sockerbagar´n och Nockes var tårtspecialisterna i staden. Gustafssons stod för det goda brödet. Olle som både är konditor och bagare kom att viga sitt liv åt brödbaket, han att älskar degarna och framför allt de fantastiska lukterna. Visst kan han baka en krokan om han skulle få frågan men det är brödet som är hans liv.