Verksamheten startar

När familjen flyttade till Skara år 1962 startade Sten sitt egna företag Skara Diesel och Bilelektriska. I en mindre garagelokal på Slussegatan fanns lediga lokaler. Sten gjorde ordning lokalen och skaffade de maskiner och verktyg som behövdes för att kunna utföra jobb åt kunderna. Rolf minns att garageporten var dålig så i underkant kunde föra in ett paket utan att dörren öppnades.

Efter 15 år,  detta var år 1977, gick flytten till en garagelokal som ägdes av Skara Frys på Ängatorpsgatan. En hel del arbete gjordes åt Skara Frys och ägaren Olle Gustafsson hade en lokal som Sten kunde hyra. Lokalerna var oisolerade och under vintern var det mycket kallt inomhus. När vinterkylan var på minusgrader fick man ha grova Graningekängor med ullstrumpor på sig, detta för att klara av att arbeta i lokalen. Sten påpekade bekymren med kyla till Olle Gustafsson, men det blev ingen ändring. Olle Gustafssons på Skara Frys var inte alltid lätt att komma överens med och efter några år blev det aktuellt att flytta.

År 1986 gick flytten till Afsengatan, i fastigheten hade det tidigare varit bilförsäljning av bilmärket Lada. Lokalen låg bredvid nuvarande Beijers Byggvaror. Efter några år blev det aktuellt med kraftig hyreshöjning och nu var det dags att fundera på lokalbyte igen.

Till nuvarande lokaler på Vallgatan 50 gick flytten år 1988.  Fastigheten ägs av Skara kommun. Innan Skara Bilelektriska flyttade in fanns Roger Bomans Svets i lokaler. Sten frågade om det inte var dags för Roger att flytta snart och Roger undrade naturligtvis varför frågan ställdes, då sa Sten: "Du är ju känd för att flytta ditt företag ofta". Det dröjde inte länge förrän Roger var på väg att flytta sin verksamhet till Stenum,  så blev lokalen ledig för och Skara Bilelektriska flyttade till Vallgatan 50.