Fokus framtidsvisioner

Folkets Park Fokus i Skara

Upprustning av dansrotundan, servering mm började hösten 2020, på fotot ordf. Christina Emanuelsson källa: P4 Skaraborg@sverigesradio.se 

Folkets Park Fokus i Skara

Målning och renoveringsarbete i dansrotundan på Fokus december 2020, källa: Facebook/skarafokus

På Fokus finns rymliga dansgolv med plats för 1500 personer ger gästerna härliga förutsättningar för dans och andra aktiviteter. På den stora scenen upplevs en god hörbarhet från musik, uppträdande, anförande etc. Fokus har de perfekta lokaliteterna för de flesta arrangemang, tips, förslag och idéer kan erhållas för ett lyckat arrangemang.

Matsalen kan inrättas för att ta emot såväl större som mindre sällskap (totalt 600 personer). Med en trivsam interiör med intilliggande dansgolv och scen kan man uppleva  gemytlig stämning.

Från ruin till ny framtidsvision
För 6 år sedan hängde Fokus på ruinens brant, nytänkande måste till och en helhetslösning behövs. Ett större utbud som vänder sig till alla måste kunna erbjudas, dans är naturligtvis en del i en helhet. Föreningen har de senaste åren lyckats vända skutan även när det kommer till den ekonomiska biten. För sex år sedan stod det minus 83 öre på kontot och med en halv miljon i skulder såg framtiden för Fokus dyster ut. Tidigare fanns anställd personal detta har nu ersatts av ideella krafter, detta innebär naturligtvis minskade kostnader och var en viktig del i förändringsarbetet.

Fokus i Skara tar nu klivet in i framtiden och rustas parken upp, man satsar på ställplatser för husvagnar och husbilar. Bert Karlsson lånar ut sin utställning "Melodifestivalen genom tiderna". 

Många tror att folkparkstiderna är uträknade, men i Skara har man en annan uppfattning. Målet är att köerna åter ska ringla sig långa. Invändigt har väggarna målats vita. Scenen, sargen och garderoben har fått en ansiktslyftning, nya inventarier som soffa, gardiner, ljuddämpning och loungemöbler har kommit på plats. Renoveringen startade i oktober/november 2020 och mycket återstår, saker och ting ändras undan för undan. Ekonomi är en viktig faktor och alla investeringar får vägas i en vågskål och rätt prioriteringar ska göras. 

Tanken med ställplatserna är att locka besökare till stan, Trandansen, Sommarland och Travveckan är några aktiviteter som drar till sig turister. Att kunna ställa sitt ekipage centralt i staden underlättar för besökare. 

En framtid för alla som vill göra någonting för många, oavsett om det handlar om bilutställningar, klubbar, kommunen, evenemang eller något för barn och unga. 

Engagemang och visioner saknas inte - nu hoppas föreningen på att pandemin försvinner och att det mesta blir normalt igen så att mycket av planerna kan sättas i sjön och verkställas.