Folkparken i Skara populär på 1950-talet

Folkets Park Fokus i Skara

Gösta "Snoddas" Nordgren, 1951 en stor stjärna på 1950-talet. Hans publikrekord står sig fortfarande.

På 1950-talet hade folkparkens verksamhet åter minskat, men med några offentliga arrangemang i regi av parkföreningens delägare - Skara föreningar. Många dans- och nöjestillställningar arrangerades av Skara IF och Skara bordtennisklubb med Stig "Max" Larsson i spetsen.

Under 1951 gästades parken av dåtidens rikskända orkestrar bland andra Putte Wickmans, Charles Redlands och Thore Erhlings. Annandag på detsamma året spelade Charlie Normans orkester och det kom då närmare 700 besäkare. 

1951 var Gösta "Snoddas" Nordgren i ropet och besökte även Folkets Park i Skara och slog då publikrekord som än idag står sig.  I mitten av 50-talet arrangerades också tvådagars SI-mässa med en rad kända orkestrar och artister. Bland gästande orkestrar 1954 fanns Simon Brehms med Lills-Babs, som då var en ny artist. 

Sedan kom rocken och den gjorde även besök i Folkets park,  Rockolga, Little Gerhard och Rockragge var några som tog denna musikstil till parken. 

Cool Candys från Lidköping var en populär orkester i hela landet. På nyårsafton 1961 dansade 1000 personer och när orkestern sedan på påskafton firade tio år kom 1500 personer. 

I slutet av 1950-talet förföll byggnaderna i folkparken och kom att vandaliseras och området förvildades.