Utveckling av verksamheten

Kokerskan Märta - 40 år på Götala Herrgård
Kokerskan Märta - 40 år på Götala Herrgård
Kokerskan Märta - 40 år på Götala Herrgård

Till ett av de första julborden kom 5000 matgäster. Efter denna jul fanns nog inte någon större längtan efter julmat från Märtas och hennes familj sida. På Götala har många bröllop, minnesstunder och privata fester genomförts, utrymme finns för ca 200 personer. På bottenvåningen finns plats för 120 gäster. På övervåningen finns även ett konferensrum och möjlighet att duka för många gäster. Det har hänt att de haft två bröllop på Götala samtidigt, ett på botten- och ett på övervåningen. 

Investeringen av den hiss som finns på plats sedan många år har sparat många steg i trappan för serveringspersonalen. På  övervåningen finns även ett s.k. beredningskök för att underlätta för personalen och spara tid. 

Märta minns en händelse då en buss full med resenärer körde upp på gårdsbacken, ingen hade meddelat att denna buss med matäster skulle komma. Hon fick brått och ringde bussarrangören och denne erkände att de missat beställningen. Vad gör vi nu, blev den stora frågan. Märta tog taktpinnen och lät gästerna titta i den fina trädgården och bad dem vänta en stund så skulle maten snart stå på borden. Märta hade tur, personalen hade ännu inte gått hem så det blev en extra sväng i skafferi, kyl och frys och så dukades lunchen fram. Resenärerna och bussföraren trodde inte sina ögon och alla var nöjda.

Märta anser att som egen företagare måste man klara allt - "Om kocken inte kommer till arbetet så måste maten fram ändå, det går inte att ringa återbud till 200 gäster. Alla arbetsuppgifter är lika viktiga, finns det ingen personal i disken vad ska då gästerna äta på?.

Maken Elof har också haft en viktig roll i företaget. Han var först med i den stora renoveringen och senare ombyggnationerna samt arbetet i trädgården. Ett företag behöver också en fungerande administration och här var också Elof en viktig resurs.