Etiketterna så fina!

Konservfabriken Fyrtornet på Gullholmen
Konservfabriken Fyrtornet på Gullholmen

För att sälja fiskkonservprodukterna hade varje konservfabrik sina egna designade etiketter på burkarna - de fina etiketterna var en bra reklam för fabriken!

Konservfabriken J.J. Hallgren & Söner var hovleverantör av sillkonserver och hade ett stort sortiment av ansjovis- och sillinläggningar.

Hagen Schreiber från Gullholmen, den förste ordförande i den bostadsrättsförening som numera huserar i lokalerna, berättar om fabriken:

"Detta var ett stort hus med många olika rum och salar i flera våningar. Längst upp i byggnaden låg kryddrummet. Det fanns falsmaskiner kvar i lokalerna och i vinkelbyggnaden till disponentbostaden fanns ungskomplexet där musslorna förr beredes. När vi tog över lokalerna hittade vi också dessa vackra etiketter som berättar om fabrikens historia. Etiketterna har vi ramat in och de hänger i våra gemensamma samlingslokaler som ett minne av Hallgrens fiskkonservfabrik."

Vackra etiketter från J.J. Hallgrens konservfabrik på Gullholmen. Tillhör Gullholmens bostadsrättsförening. Foto Hagen Schreiber.
Konservfabriken Fyrtornet på Gullholmen
Vackra etiketter från Hugo Hallgrens konservfabrik på Ellös. Tillhör Gullholmens bostadsrättsförening. Foto Hagen Schreiber.