Pension och fortfarande tusen järn i elden

I samband med flytten till de nya lokalerna lämnade Hans sitt skötebarn "Wallgrens Rör". Sedan 2002 har sonen Frank och hans sambo Eleonor drivit företaget och år 2012 övertog de verksamheten. Hans blev erbjuden att flytta med till de nya lokalerna, men det var dags att lämna över till den andra generationen och våga släppa taget. Det finns ju så mycket annat roligt som en pensionär kan göra. 

Om Hans fick backa bandet och göra om sitt liv, finns det inget han skulle vilja ändra på. Han är stolt över sitt yrkesliv som rörmokare och hur det utvecklade sig till det egna företaget. Livet har handlat mycket om arbete, men det ligger nog i Hans personlighet och han har alltid något projekt på gång. Även nu som pensionär är  almanacka ganska fulltecknad, han sitter inte och rullar tummarna. Rörmokeriet sitter i nävarna och några kunder har han kvar.  

Hans har på äldre dagar skaffat sig en ny hobby, detta är att baka bröd av olika slag. Att baka bröd i större volymer kräver plats, så nu byggs det på ett rum som ska användas som bageri. Att baka i köket blev för stökigt. Hans behövde en större arbetsyta för han ville att flera bagare skulle få plats. Tanken är att bakningen även ska vara en trevlig samvaro med gamla vänner och bekanta. När bakningen är över kan man umgås med lite dryck och nybakat bröd. Barn och barnbarn får också ta del av det nybakade brödet. Någon föreningsmänniska är inte Hans men han är medlem i PRO och han vill bidra och det nybakade brödet kommer alltid väl till pass vid de större mötena i föreningen - för  nybakat bröd är det ju ingen som kan tacka nej till.