50-års firande 1942-1992

Skara Amatörklubb

År 1992 firade Skara AmatörKlubb 50-år och i samband med detta gjordes en minneskväll för tidigare medverkade på Götala Herrgård med middag och kaffe samt musik och dans. Troligtvis skedde en och annan överraskning också.

Under alla dessa år var det en stor mängd amatörer (dryg 50 tal), dansare (85), musiker (20) och lika många med andra uppgifter som medverkade i revyer, teaterverksamhet och vid de olika sommarfesterna tillsammans över 200 personer. Föreningen kunde glädjas åt rekord i antalet föreställningar från 6 stycken 1942-43 till 20 tal på 1960-talet.

I Skara fanns flera duktiga författare och Amatörklubben hade också kontakt med Tjadden o Andersson i Norrköping och till Revyn "En Tusan Té Stá" var Mats Ljung en stor tillgång liksom Ingvor Ljung och Sonja Lindén.

En  minnesbroschyr togs fram av Rolf Bromé och Lennart Lindén. I broschyren presenteras alla föreställningar med fotografier och medverkande. Vill du läsa om föreställningarna och se bilderna kan du göra det genom att klicka på länken till höger. 

I broschyrer stod det skrivet: "När vi efter 50 år ser tillbaka på klubbens historia och engagemang är det en verksamhet som skänkt oss stimulans, gemenskap coh glädje och det har som vi vet gett vår publik ängder av goda skratt".

Att få vara med och fira 50-åringen var säkert mycket trevligt. Tänk alla dessa minnen från arbetet på scenen och bakom scenen.