Barnbarnet Magnus starta flyttfirma

Skara Flyttningsbyrå/Westflytt- flyttkarlar behöver inte gå på gym

Magnus Holmberg samt hans vän och senare kompanjon Joakim Boman. Bilden från SKLT:s arkiv i reportage från 2021-12-28 av Josefine Hector.

Skara Flyttningsbyrå/Westflytt- flyttkarlar behöver inte gå på gym

Flyttbuss vid Westflytt/Skara Flyttningsbyrå 20211221 foto Freddie Wendin 

Magnus Holmberg född 1969, barnbarn till Oscar och Dagmar, hade sedan barnsben varit med i lastbilshytten tillsammans med både morfar och sin pappa.
När Magnus blev äldre fanns tanken att köpa tillbaka morfars företag. I 10 år arbetade Magnus  på Skaraplast och trivdes med detta, möjlighet till karriär fanns, men han vill något mer - drömmen om den egna flyttfirman levde kvar. En dag hade Magnus hade bestämt sig, han sökte upp personalchefen Jan-Åke Sjökvist på Skaraplast och meddelade att han skulle säga upp sig. Sjökvist tog det inte så allvarligt och bad Magnus att fundera på saken. Funderat hade Magnus gjort länge, så hans beslut stod klart och en ny era startade för Magnus.

År 1999 startade Magnus Flyttservice i Lidköping. Strax innan millennieskiftet köpte han upp konkursboet efter en flyttfirma och bestämde sig då för att fortsätta i sin morfars och pappas fotspår. Flyttlassen rullande på och ambitionerna fanns, men det var när Magnus dåvarande svåger, Joakim Boman flyttade till Skara från Norrtälje som grunden till Westflytt lades. 

Magnus och Joakim hade alltid kommit bra överens och var öppna och ärliga mot varandra, de var som syskon. I grunden var Joakim bilelektriker. I början hade de två fasta körningar i veckan mellan Göteborg och Stockholm, leverans av majs, olja och salt och ett par kubik popcorn till biograferna. Från att arbetat timmar vid behov kom Joakim och Magnus senare att bli kompanjoner. Tankarna fanns fortfarande kvar om att köpa tillbaka morfars f.d. företag Skara Flyttningsbyrå.