Morfars företag åter i familjen

Skara Flyttningsbyrå/Westflytt- flyttkarlar behöver inte gå på gym

Lisbeth Holmberg, dotter till Oscar och Dagmar Johansson med sonen Magnus Holmberg idag ägare till morfars företag.

Per-Inge vid Beve i Karlsson visste att Magnus var intresserad av att köpa tillbaka Skara Flyttningsbyrå och så en dag kom erbjudandet. Nu var cirkeln sluten, i mars 2019 återgick Skara Flyttningsbyrå till familjen, företaget som morfar Oscar en gång grundade på 1940-talet. Skara-Lidköpings Flyttningsbyrå blev namnet på företaget när Magnus och Joakim köpte verksamheten. Företaget fortsatte med bohagstransporter av olika slag och även magasinering av bohag. Norden blev arbetsfältet, men svårigheten är konkurrensen med de stora bolagen som har en helt annan organisation. Det gäller att fylla flyttbussen även på återresan och inte gå tom hem. Tid är pengar och bilarna vara fyllda när de är på vägarna.

I maj 2021 avled den gode vännen och kompanjonen Joakim Boman mycket hastig, han blev bara 56 år gammal. En stor sorg och tragedi för både Magnus och Joakims anhöriga. Redan dagen efter var Magnus på arbetet. Allt praktiskt måste ordnas, ovetande kunder frågade efter Joakim och hur konstigt det än kändes fortsatte världen utanför som om inget hade hänt. Magnus berättar att sorgen kommer och går, ibland hugger den till, helt utan förvarning. 

Magnus är sedan denna tragiska händelse ensam ägare till företaget. De båda företagen drivs separat och allt rullar på mycket bra, i dagsläget tvingas de tacka nej till var tredje kund som hör av sig. Magnus önskar att han kunnat dela framgångarna med Joakim en längre stund.

I företaget finns en stor och en mindre flyttbuss samt ett tillhörande släp. Massor av uppdrag finns, idag är flyttningstjänsten mycket efterfrågae och med RUT-avdraget (statligt skatteavdrag) som även kom för flyttningstjänster år 2016,  har efterfrågan ökat enormt.

Tidsbristen är ett faktum för dagens stressade människor, tjänstesektorn har ökat enormt och varje timme som kan sparas in är viktigt. Tjänster som t.ex. hemstädning, trädgårdsarbete etc. som man tidigare utförde själv köps idag av konsumenterna för att lösgöra tid.

Kostnaderna för flyttning varierar mycket p.g.a. vilka förutsättningar som gäller vid varje flytt. Storleken på bostaden, inkl. förråd, bohaget, vilken våning är bostaden förlagd, finns det tillgång till hiss. Skrymmande inventarier som pianon/flyglar och extra ömtåligt material samt hur många mil avser transporten. Det är alltså många parametrar som avgör kostnaden för en flytt.

Magnus ser sina "konkurrenter" som kollegor i branschen, kan han inte lösa en flyttning hänvisar han till sina kollegor runt om i länet, på så sätt löser man kundens behov - alla vinner på samarbetet. Idag finns två heltidsanställda samt timanställda vid företaget och arbetar i två team. Företaget har sina lokaler på Vallgatan 42 i Skara.