Framtidsplaner

Thorsbergs Stenhuggeri

Skylt i kalksten som sitter på verkstad/kontorsbyggnadens fasad, foto 2021 Freddie Wendin

Efterfrågan på produkter av naturmaterial ser ut att fortsätta öka,  detta gäller såväl till privatpersoner, företag och offentliga miljöer. Sten och trä har varit extremt starka influenser inom arkitekturen de senaste åren. De ger en äkthet, tidlöshet och tyngd både i interiörer och exteriörer. Nya samarbetspartner som formdesigners och konstnärerer är viktiga, det gäller att förena design och berarbetning för att produkterna ska bli bestående. 

Den unga styrelsen med sina visioner och sitt nytänkande och arvet efter Per Malkholm Thor som startade företaget på 1890-talet är morötter för att utveckla företaget vidare.d Det bådar gott för hantverket inom stenbranschen som lever vidare och stor framtidstron finns. Länsstyrelsen som beviljat tillstånd att bryta sten i Österplana fram till 2044 tycks också förstå vikten av att ta tillvara på kompetensen och stenhuggarkonsten.

I centrala Stockholm har företaget sedan oktober 2019 en kontorsplats där stenprover och rådgivning kan erbjudas. På torsdagar - fredagar är kontoret bemannat och som kund kan man boka in sig via e-post.