Fantastiskt mjuk, saftig och smakrik - Hönö kakan!

Hönö kaka
Vaniljhjärtan och kokostopp
Småkakor

Aleks Bageri & Konditori har ett stort utbud av nybakade kakor och färskt bröd som säljs i bageriets butik och i den butik som man har på Hönö Klova. Gunnar Bergagård, sonen till bageriets grundare, berättar att vid elvatiden på kvällen blandar man till och slår upp degen, vilket innebär att degen portioneras i lagom stora bitar och läggs på en plåt för gräddning. Antalet bröd som bakas varje natt är ungefär samma, men beror också på beställningar som man har till butiker inne i Göteborg eller beställningar på leverans till kommuner som man haft.

Flera av recepten på bröd, kakor och andra konditorivaror som man bakar är efter äldre recept som fortfarande är populära.

Hönökaka är en typ av platt, mjuk, ljus och naggad brödkaka som i generationer har bakats av skärgårdsbor längs hela västkusten. Nästan varje lördag bakas Hönö kaka på Aleks Bageri till de två butikerna på Öckerö och ute på Hönö Klova. Hönö kaka från Aleks Bageri är populär - och vill man vara säker på att få köpa så ska man förbeställa!

En annan populär konditorivara är mazarinlängd med toscatäcke, som bakas av smör, mjöl, grädde, ägg och mandel. Detta är förmodligen bageriets mest efterfrågade vara!

Jojokakan är också en storsäljare från Aleks Bageri och den består av bisqvibottnar med hasselnötter och äggkräm.