Det egna konditoriet

Den glade bagaren
Den glade bagaren

Bageributik hade funnits i hörnet Folkungagatan -Väpnaregatan redan då Astrid Sandberg var ägare till bageriet och den hette Astrids bageri.

Pappa Harry startade upp brödbutik i samma lokaler som ovan år 1960. I butiken anställdes Signe Johansson från Holmestad. Butiken lades ner 1990, brödbutiken fortsatte med  namnet Astrids Bageri. 

År 1965 öppnade Gustafssons Bageri ett eget konditori på Klostergatan 3, fastigheten kom att ägas av familjen. Innan konditoret startade såldes bröd vid bageriet. I konditoriet såldes naturligtvis alla bakverk, konditoriets läge mitt i centrum gjorde att fler kunder kunde nås och en servering också kunde öppna.

Det blev naturligt att Olles hustru Barbro var med och skötte konditoriet. De hade även anställda. Senare i mitten av 1990-talet kom även svärdottern Helle att arbeta där tillsammans med Barbro. Idag finns Helle och två anställda på konditoriet. 

Anders (son till Olle och Barbro) och Helle fick två döttrar, även de fick prova på att arbeta i konditoriet med försäljning och servering. Att de senare kom att välja en annan yrkesbana var nog inte så konstigt. Pappa Anders "jobbade dygnet runt" under småbarnsåren. Under en längre period var både bageriet och konditoriet igång 7 dagar per vecka.

I affärslokalen i anslutning till konditoriet öppnades en servering som sköttes av Gustafssons, detta pågick under 10 år fram till omkring 2015. Här jobbade familjens äldsta dotter. 

Idag är det ett lugnare tempo för familjen, kundtrycket är inte så hårt men ruljansen rullar på. Många stamkunder besöker serveringen och på sommarmånaderna märker man av turisterna som gläds åt de goda bakverken. Utbudet av fikabröd är i stort sett det samma, vissa delikatesser har funnits med i alla år.