Några hektiska år för bageriet

Den glade bagaren
Den glade bagaren

En gång fanns det som mest 17 personer i både bageri och i konditoriet. När det var som mest ruljans gick bageriet dygnet runt. Detta var i samband med att Sommarland öppnade, ett samarbete med Bert Karlsson innebar att Gustafssons Bageri skulle leverera bröd till Sommarlands restauranger/serveringar och campingen. Som vanligt när det gäller Bert var det "snabba ryck" och ingen större framförhållning. Olle gav uppdraget en chans och fortsatte fram till Bert inte längre stod som ägare till Sommarland. Att under semestertiden hitta "rätt personal" var inte lätt. Båda familjerna Gustafsson gjorde nog inte mycket annat än att arbeta under denna tid. Lojal personal är och har alltid varit "A och O" för Gustafssons Bageri. Visst har det hänt att nyanställda har haft svårt att komma upp på morgonen eller natten, då har inte heller anställningen varat någon längre tid.

Även när St. Ekeberg utanför Skara blev var flyktingmottagning i början av 1990-talet, ställde Bert Karlsson återigen frågan om Gustafssons Bageri kunde baka och leverera matbröd, ett avtal gjordes. Det mesta som levererades var 1200 barkisar (400 gram/bröd) till St. Ekeberg. När flyktingmottagningen startade och alla asylsökande kom fanns inget fungerande kök med personal.
Till bageriet levererades stora säckar mjöl och ingredienser och det var trångt i bageriet som aldrig förr. När produktionen ökade så mycket medförde det konsekvenser för hela verksamheten och personalfrågorna och administrationen blev stor arbetsbörda.
Konditoriet/affären på Klostergatan fick stå tillbaka under denna tid, men kom senare tillbaka som en av stadens populära "fika-ställen" och brödbutik.

Olle minns denna tid, det gick ett tag men blev ohållbart i längden. I samband med att Bert inte längre stod för Sommarland upphörde samarbetet med Sommarland. Det hade varit lätt att snurra med i ekorrhjulet och utökat, men Olle berättar att han alltid varit försiktig med att växa för fort och han kan idag vara nöjd med de beslut han vid denna tid tog.