Roligt i friska luften

Utomhusaktiviteterna var många. De hade en stor gård för lek och skoj. En bit från huset fanns stora ängar att leka på. Bredvid huset fanns en kulle där de åkte mycket skidor och stekte korv.

Eftersom Ingrid tillbringat mycket tid i fjällen när hon var yngre och var en van skidförare, blev det mycket skidåkning. När Röda korsets styrelse kom på besök, blev de alldeles förfärade, när hon åkte nedför kullen på skidor med barn på axlarna.

" Vi var mycket ute. Det var de kalla krigsåren. vi hade så roligt, och ungarna var alldeles knallbruna. Vi var ute mycket och gjorde grottor. Vi gjorde såna där änglar och stjärnor och allt möjligt . och åkte mycket skidor. Och stekte korv. Det hade vi gjort med min pappa när jag var barn. Jag tyckte att barn skall ha roliga minnen med sig, som dom kommer ihåg. Det var så roligt en gång, när en pojke kom och hälsade på. Han var väl en 14 år då ungefär. Han sa så här: Det var la synd att en växte. Vi som hade så roligt i barnträdgården när vi stekte korv."

Ingrid minns en gång när de gjorde en vinterutflykt med slädar. Många av barnen hade egna slädar. En gång åkte de med någon som hette Max och hans hästar. Då ringde hon till ett ställe dit de kunde åka och beställde choklad till alla.

Som hon minns åkte de till något som hette järnvägsmännen i Pixbo. De drack sin choklad och åkte sen hem igen. Sådana saker gjorde vi berättar hon. Men det var mycket barn som skulle kläs på säger hon, och dom hade ju inte kläder som barn har idag.

Ingrid arbetade på Bosgården i åtta år. Hon fick sedan arbete i Göteborg.