RAMBERÄTTELSE Kinnekullebanan på Prismavg.se av och med unga berättande
taxi.jpggrupp 2.jpgutspaning-påtåget-1200x630_insta.pngkinnekullebanan-i-fara-1993.jpg

Råbäcks mekaniska stenhuggeri - nu och då

Råbäcks hamn- arbete
Råbäcks hamn- arbete
Råbäcks hamn- arbete
Råbäcks hamn- arbete
Råbäcks hamn- arbete

Välkommen till Råbäcks hamn och Råbäcks Mekaniska Stenhuggeri.

Här är idag en lugn och vacker plats att njuta av, förr var det en industriell arbetsplats med massa folk, slitigt arbete och hög ljudvolym.

Vad ska du göra här idag? Kan du föreställa dig denna plats som skitig och bullrig? Vad tänker du när du ser ut över platsen idag? Hur tror du denna plats är om ytterligare 150 år?

Vill du låta andra ta del av dina svar? Ta en bild med din telefon på det du ser framför dig och lägg upp den med dina tankar och svar på sociala medier

# -tagga gärna råbäcks mekaniska stenhuggeri  

Här är idag en lugn och vacker plats att njuta av, förr var det en industriell arbetsplats med massa folk, slitigt arbete och hög ljudvolym. Verkstaden har legat här i snart 150 år. Stenen bröts uppe på berget och fraktades hit med banvagnar på en räls, häst och senare också med lastbil. Banan där vagnarna gick finns inte kvar, rälsen är bortplockad. Men vandringsleden går idag på samma plats.

Kanske kom du hit via vandringsleden? Till fots, som är det bästa sättet att ta sig runt Kinnekulle. Vandra är högt uppskattat av många turister.

När stenen väl kom hit ner till hamnen bearbetades den till lämpligt syfte och transporterades vidare med tåg eller ut på fartyg via hamnen.

Möt upp platsen med respekt och gärna samtala med andra. Vi som tar hand om platsen älskar den och det hoppas vi att ni också ska göra.

Med vänliga hälsningar - Föreningen Stenhuggeriets Vänner