Kärleken, giftermål och anställning

Mats Ljung - bondkomikern mett i väla

Ingvor och Mats Ljung. Privat foto Ingvor Ljung

Kärleken och giftermål

Innan studierna på Axevalla Folkhögskola träffade Mats sin blivande hustru Ingvor, född Andersson och uppvuxen i Skövde. En danskväll på Folkets park i Skövde den 2 juli 1969 träffades de båda och därefter var de oskiljaktiga. Planer på giftermål fanns när Mats var klar med sina studier 1974, de kom att ändras då paret väntade barn. I januari 1973 vigdes Mats och Ingvor i Bergets kyrksal i Skövde och i juli fick paret sin första son Magnus. 

Anställning som lärare

På Vasaskolan i Skövde fick Mats anställning efter sina studier, detta var år 1974. Ingvor arbetade på Kärnsjukhuset i Skövde. Familjen bosatte sig i Öm, men redan efter ett år köpte de sitt första hus i Berg där Mats en gång fötts.
Mats bytte nu arbetsplats till Stöpenskolan och 2 år senare utökades familjen med ytterligaren en son som döptes till Andreas. Tiden i Berg var intensiv, på fritiden blev Mats mer bokad som underhållare. Han var också engagerad som spelande fotbollstränare i Lerdala, huset renoverades och han var även politiskt aktiv i Centerpartiet i Skövde. Det politiska engagemanget i Centerpartiet fortsatte livet ut. Han tyckte dock att partiet lämnade sin ideologi och kritiserade öppet sina åsikter i tidningar och radio.