Kuriosa om Mats

Mats Ljung - bondkomikern mett i väla

Mats på väg till en spelning med gitarren fastspänd på motorcykeln. Privat foto Ingvor Ljung

Mats Ljung - bondkomikern mett i väla

Mats svingar golfklubban på Mallorca 2001. Privat foto 2001

Ett av Mats stora intressen var bilar, han gillade inte att meka men njöt av att åka runt på bilsalonger. Där kunde han titta och prata med bilförsäljare. 1985 köpte han en isblå Volvo P1800. Han var också ägare till bland annat fem amerikanska Dodge- och Chevrolet van, dock inte samtidigt. 

Sina tio sista år var Mats också en inbiten motorcykelförare. Till sommarfarsen "Tvätta Johansson" skaffade han sin första Harley Davidson.

Under 1990-talet började han också spela golf, det blev många rundor tillsammans med sin lika inbitna syster Monica. Hon var också förebilden när han spelade kvinna i sina revyer och farser. De var slående lika när Mats iförd peruk och damkläder gjorde entré på scenen. 

Lika många visor och revylåtar som han skrev i sitt professionella liv, lika många var nidvisorna han skrev till släkt och vänner när dessa fyllde år.

En mer infofficiell musikalisk konstellation föddes 1980. Den fick namnet Bröderna Sup, vilket naturligtvis var en travestering av Bröderna Djup och startades av bröderna Ulf, Mats, Per-Uno och Lars Ljung. De blev ett återkommande inslag på släkt och vänners födelsedagskalas, där de framförde nyskrivna nidvisor om jubilarerna. Första framträdandet var på Volvohuset i Skövde när en granne fyllde 40 år.

En liten egenhet som Mats hade var att han tyckte om när problem uppstod. Han såg då en möjlighet att utvecklas och lära sig något nytt. Denna filosofi har bland andra Krister "Stefan & Krister" Classon anammat.