Maskinpark med många hästkrafter och muskler

Smen´s i Skara

På Smen´s utförs diverse transporer som anläggningstransporer, containertransport och maskintransporter.

Ett annorlunda uppdrag var när sagotornet på Sparbanken Skaraborg skulle bygga nytt bankkontor på Skaraborgsgatan 21.

Smen´s fick utföra transporterna av sagotornet. Bilden till vänster visar när toppen på sagotornet kom till platsen. Troligtvis fick trafiken stängas av på gatan under en stund för att kunna klara lyftet med kranen. 

Smen´s i Skara

Verksamheten breddades med en maskinpark med olika typer av entreprenadmaskiner och bilar  för att kunna utföra alla typer av markarbeten och anläggningsarbeten. 

Kunderna är alla både stora och små. Med den stora maskinparken som företaget kan erbjuda så finns många  större anläggningsföretagen,  här finns Skanska, NCC, Vägverket, Anläggningsgruppen med flera. I den stora maskinparken finns lastmaskiner, mobilkranar och teleskoptruckar som klarar de flesta lyft och kan lasta och lossa det mesta. Den högsta kranen når upp till ca 50 m,  den klarar dock inte ända upp till domkyrkans topp som är 63 m säger Hans, en lärdom från tiden i skolan som finns kvar i hans minne.

Under vinterhalvåret utförs snöjour åt Vägverket, Skara kommun och andra företag i Skara stad. Företaget är även certifierade att utföra arbeten åt Försvaret, detta är en stor kund. 

Smen´s har också en egen mekanisk verkstad där man bl.a tillverkar hydraulslangar. Takfalsmaskin m.m. I verkstaden utförs även diverese reprationsarbeten, svetsning och fräsningarbeten både externa och interna jobb. 

2010 började ett samarbete med Sita, soptransporter med lastväxlare och liftdumper ett arbete som inte fortsatte då lönsamheten var dålig. 

Mer bilder och information från Smen´s logga in på deras hemsida genom att klicka här