Café och servering

Sommargården Plantering - en naturnära oas i Skara

Våfflor med grädde och sylt, serveras på torsdagar en tradition som funnits med sedan 1948. 

Sommargården hölls från början öppet varje dag i maj, juni, juli och augusti månad. Serveringen var öppen kl. 13-22, i augusti  kl. 13-21. På torsdagskvällar serverades våfflor. Caféet erbjöd hembakat kaffebröd och Planteringens wienerbröd blev en specialitet. Inga Franssons bakelser ”Kejsarkronor” är en nutida klassiker. Även utbud av smörgås som t.ex. landgångar med olika sorters pålägg.

2019 har sommarcaféets servering och minigolf drivits av en entreprenör medan ansvaret för programverksamheten med gudstjänster, konserter m.m. fortsatt har legat på Equmeniakyrkan Skara. Covid-pandemin innebar tyvärr att caféet inte öppnades 2020 och programverksamheten har inte kunnat genomföras det är ovisst hur år 2021 kommer att bli.

Entreprenören har visat på stort nytänkande, bl.a. den omtyckta kakbuffén med sju sorters kakor. Till ett fast pris erbjuds kunderna kakbuffén och man får äta och dricka obegränsat av godsakerna på bordet.

I caféet serveras fikabröd, KRAV- och Rättvisemärkt kaffe, smörgåsar och traditionen med nygräddade våfflor med sylt lever fortfarande kvar på torsdagar. Det har inte varit möjligt för entreprenören att enbart erbjuda hembakat kaffebröd.