Disponenterna på Skara Bryggeri

Skara bryggeri

När bryggeriet startade i Skara blev Hjalmar Larssons den förste disponenten. Vem som var bryggmästare under hans tid är okänt. Det blev fyra år som disponent för Hjalmar i Skara, varför han slutade är oklart. Hjalmar Larssons efterträddes år 1906 av Erik Petré, som både var bryggmästare och disponent på det stora bryggeriet i Skara. Erik hade lång erfarenhet och utbildning från bryggeribranschen, hans kompetens var erkänd.

Skara bryggeri

Erik Petré var född 1876-06-18 i Trehörna Östergötlands län, död 1952-06-06 då boende i Skara. Erik  kom från då från bryggeriet Nordstjernan i Skövde, där han hade arbetat som bryggmästare 1902-1906 efter att 1898-1899 ha genomgått Brauakademie Weihenstephan i Freising, München.
Eriks morbror var Theodor Egnell ägare till Nordstjernan i Skövde , Theodor var grundaren till Skara Bryggeri. Han kom att vara verksam vid Skara Bryggeri tills nedläggningen 1946. I samband med ölbryggingens nedläggning i Skara fick han anställning vid Lidköpings Bryggeri. Även hans son fortsatte på bryggeriet i Skara. 

-