Berättelser från SAAB: kvalitetsingenjören Göran Roth om ett paradigmskifte i leverantörshantering på SAAB
unodahl.jpgIMG_5146.JPGBerättelser från SAAB - Nisse Gustafsson.jpgIMG_0906.JPGpia-prisma.jpgtorbjorn.jpgvinterprov.jpg

Kvalitet i fokus för Göran Roth på SAAB

Ett yrkesliv inom kvalitet

(interview clips with english subtitles below!)

I denna del ur Innovatums industrihistoriska dokumentationsarbete med SAAB-veteraner är kvalitet och leveranser i fokus. Göran Roth, kvalitetsingenjör på SAAB och projektets allra första intervjuade SAAB-veteran, berättar utöver om detta också här om de sina första SAAB:ar, rally-gåshud och vad som SAAB kom att betyda för hans yrkesval.

Görans bakgrund - från Norrköping till Trollhättan

Göran Roth är uppvuxen kring Norrköping, och kom att söka sig till SAAB och Trollhättan i slutet av 1980-talet tillsammans med sin familj. Kvalitetsingenjör var den första yrkestiteln på SAAB, och yrkesområdet något som Göran också hade erfarenhet av från tidigare anställning på Gränges aluminium.

Bakgrunden till en karriär på SAAB och ett paradigmskifte när det gäller leverantörer

Ta del av ett första utdrag av Göran Roths intervju här nedan, och inspireras av hur ett teknikintresse och ett tidigt bilinköp kan få betydelse för yrkesval. Därtill, få en inblick i ett paradigmskifte när det gäller hanterandet av leverantörer till SAAB, och en berättelse om hur rallygåshud kan återkomma många år efter själva rallybesöket. Tryck på den lilla fyrkanten längst ner till höger i videoklippsrutan för att visa dessa i fullskärm.

Hör Göran berätta om hur tidiga bilköp och om hur gåshudsframkallande rallyminnen från sin uppväxts Norrköpingstrakt fört fram honom tilll en livslång kärlek till SAAB.

Hör Göran berätta om sin bakgrund, och hur en spontan jobbansökan ledde till flytt och arbete på SAAB i Trollhättan.

Göran Roth berättar om sin första tjänst på SAAB. Därtill om ett paradigmskifte på SAAB när det gäller leverantörshantering, och en första inblick i hans arbete inom teknisk utveckling.