Skara hantverk och mek, verkstad Skara hantverk och mek, verkstad Skara hantverk och mek, verkstad

1988 gick flytten till Kämpagatan 5, samma lokaler där Urban tidigare arbetat hos arbetsgivaren Kalle Karlssons Smidesverkstad. I dessa lokaler huserar fortfarande Urbans företag. 

Huset har anor från slutet av 1800-talet. Skara Kakelmakeri fanns först i byggnaden. I Kakelmakeriet arbetade Urbans farfar kring sekelskiftet 1800-1900-talet. På Tegelbruket som låg granne med Kakelmakeriet tog farfar senare arbete. Han förolyckades på arbetet, fick ett lass lera tippat över sig.
På kontoret över skrivborden finns en bild från Kakelmakeriet, där står farfar och hans arbetskamrater. Bilden minner om en gången tid. 

Urbans farmor blev änka med fem barn, den äldes sonen var då 19 år och målare. För att klara familjens försörjning tog sonen anställning i Stockholm, då lönerna där var högre. Varje månad skickade han hem pengar till sin mor och sina syskon. Det sociala skyddsnätet var inte som våra dagars. 

I den gamla fastigheten har även Skara Elektriska Kvarn funnits. När de skulle överta lokalerna byggdes det på en ytterligare våning. Sadelmakeri, snickeri och yrkesskola är ytterligare verksamheter som funnits i fastigheten. 

När företaget KGK gick i konkurs 1991-92 var Urban med och bjöd på maskinparken. Verkstadsmaskinerna blev en bra och prisvärd investering för Urban och hans företag. KGK som haft inriktningen att tillverka kompressorer och produkter till dessa köptes upp av Gelins i Skara.